12 Nisan 2016 Salı

AĞIZ KOKULARINA KARŞI İLÂÇLAR

R---1
• Baharlı küçük hindistan cevizi, Maydanoz.
Yenirse, ağız kokusunu izâle eder.
R— 2
Hindistan cevizi,
Bal,
Macun yapılır, yenirse mideden meydana gelen ağız kokusunu izâle eder.
R— 3
• Sarımsak, Pırasa gibi...
Fena kokulu besinlerin yenilmesinden kaçınılır

R— 4 :
 Hindistan cevizi 10 gr
Turunç kabuğu 10gr
 öd ağacı 10 gr
Karanfil10 gr
Tarçın10 gr
Kakola10 gr
Misk
Bu maddelerin kuru olanları toz gibi yapılır, gül suyu i.'c macun yapılarak, 5-10 gr. büyüklüğünde hap halinde yutulur.
R— 5
Mersin yaprağı 10gr
Selvi kozalağı10gr
Sedef çiçeği10 gr
Yutulmaya devam edilirse, ter kokusunu do giderir.
R---6
Kar suyu
Ekmek
Şeker
Zencefil 10 rg Sandal ağacı 10 gr Nane 10 gr Bal veya kuru üzüm ilâvesiyle macun gibi yapılarak, kâfi miktarda (106 15 gr.) haplar halinde yutulur.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder