Tuzsuz tereyağı 100 gr.
Karabiber 25 gr
Sarımsak 25 gr
Bunlar su ile karıştırılıp kaynatılacak, hasıl olan yağ ile ağrıyan yer oğulacaktır.
R— 2 .
Oğulotu, bal ile karıştırılarak yenecektir.
R— 3
Karabaş otu kaynatılarak suyundan içilecektir.
R— 4
Sedef çiçeği yağı
Defne yağı Günlük yağı
Susam yağı
Udi hindi yağı
Sıçt veya ağrıyan uzuv kızdırılarak, bir bez ile iyice oğulur, bu yağlar da sürülerek kuvvetlice masai yapılır.
R— 5
• Tereyağı eritilir ve yün üzerine konur. Bu yün sıcak olarak ağrıyan uzvun üzerine bağlanırsa, ağrıyı izale eder.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder